1 Haftada 5 kilo Verdiren Diyet Programı

   Fazla kilolu kalp hastaları için geliştirilmiş bu diyet,
ameliyat öncesinde kısa zamanda kilo vermeleri amacına yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu diyet sayesinde, sağlıklı bir biçimde yağlardan kurtulmak mümkündür. Diyet süresince, kati surette alkol alınmamalıdır.Kullanılan ilaçlar varsa, alınmalarına devam edilebilir. Bu diyet programının kilit noktası, yağ yakılmasını sağlayan çorbadır.  Bu çorbadan ne kadar çok tüketilirse, yağ yakımı da o kadar çok olacaktır. Diyete tam anlamıyla uyulursa, bir haftalık sürede 5-8 kilo verilebilmektedir.

   Diyette belirtilmeyen hiçbir gıda alınmamalıdır. Eğer bir haftalık sürede 6 kilodan verilirse, diyete 2 günlük bir ara verilmedir. Diyette olunmayan zamanlarda, yağ yakıcı çorba içilmemelidir.Yağ yakıcı çorba için gerekli malzemeler; 1 orta boy lahana, 6 büyük soğan, 2 domates, 2 yeşilbiber, 1 demet maydanozdur.

Hazırlanması için; sebzeler küçük parçalar halinde kesilmelidir. Tencereye konarak, üstüne gelecek kadar su eklenmelidir. Tuz, biber ve isteğe göre et suyu tableti kullanılabilir. 10 dakika yüksek ateşte kaynatılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilmeye devam edilir. Bu çorba, her açlık hissedildiğinde yenilebilir. Miktar ve zaman sınırlaması yoktur. Ne kadar çok çorba tüketilirse, o kadar yağ yakılır. Sadece çorba tüketilmesi sağlık açısından sıkıntılıdır. 

Diyetin ilk günü; muz dışında her türlü meyve ve yağ yakıcı çorba yenilebilir. Çay ve kahve içilebilir. Ancak süt ve şeker eklenmemelidir.
İkinci gün; çorbanın yanında her çeşit sebze yemek serbesttir. Kuru fasulye, bezelye ve mısır yenilmeyecekler listesindedir. Akşam yemeğinde, tereyağlı, fırında patates yenilebilir. Bu gün içerisinde hiç meyve yenmez.
Üçüncü günde, sınırsız yağ yakıcı çorba, meyve ve sebze yenilebilir. Henüz üçüncü günde iken, başlangıçtan itibaren hiç kaçamak yemek yemediyseniz, 2-3 kilo vermiş olmalısınızdır. 

Dördüncü gün; sınırsız yağ yakıcı çorba, sebze ve meyve yenilebilir. Bunlara ek olarak, 1*2 adet muz ve yağsız süt de tüketilebilir. 

Beşinci güne gelindiğinde; kırmızı et yemek serbesttir. Tüm gün süresince, yarım kiloya kadar kırmızı et ve sınırsız domates yenilebilir. 6-8 bardak arası su içmek şarttır. Yağ yakan çorba bugün yalnızca 1 kez içilmelidir. 

Altıncı günde; istenildiği kadar et ve sebze yenilebilir. Patates yenilmeyecektir. Yağ yakan çorbadan en az 1 defa içilmelidir. Haftanın son gününde, kepekli pirinç ve sınırsız sebze yenilebilir. Doğal meyve suları içilebilir. Yağ yakıcı çorba da içilmelidir.

Bir hafta sona erdiğinde, 5 ile 8 kilo arasında bir zayıflama görülmelidir. Daha fazla kilo verilmek isteniyorsa, diyete birkaç günlük ara verildikten sonra tekrar başlanmalıdır.

  ** Bu diyetin haricinde alternatif form çayları ile formunuzu koruyabilirsiniz. Kilo kontrolü konusunda sizlere yardımcı olabilecek Aktif yaşam firmasının ürünlerini inceleyebilirsiniz. Firmanın sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
Google Plus'da Paylaş

Unknown

Güncel olaylar, faydalı bilgiler, dosya ve video paylaşımı yaptığımız sayfamızda siz okuyucularımızın yorumları, öneri ve paylaşımı bizler için çok önemlidir. Yorum ve önerileriniz için lütfen yazı altında bulunan Yorum Yap bölümünü yada iletişim sayfamızı kullanarak bize ulaşın.
    Google+ İle Yorum Yaz
    Facebook İle Yorum Yaz