Affiliate marketing nedir, e-ticarette nasıl kullanılır?

     
     İnternet hayatımıza girdiği günden bu yana yaşamımıza bir çok değişiklikler kazandırdı. Milyonlarca insana ulaşabilme imkanının yanı sıra internet, aynı zamanda iş dünyası için önemini de her geçen gün artırıyor. Bugün doğru araçlara sahip herkes...
bir e-ticaret sitesi sahibi olabilir. E-ticarette daha fazla satış yapabilmek için tanıtım ve reklam gibi seçeneklerin yanı sıra affiliate marketing gibi önemli bir alternatiniz de var.
İnternetten para kazanma yöntemleri başlıklı bir önceki yazımızda genel konuları çok detaya inmeden anlatmıştık. Bu yazımızda genel konuları daha detaylı ele alıyoruz.

     Kısaca “satış ortaklığı” olarak adlandırılan affiliate marketing, satış yapmanızı sağlayan ve ancak satış yaptığınızda ödeme yaptığınız etkili bir pazarlama sistem. Bu sistem ile satıcı (yani siz) reklam ve pazarlama maliyetinden kurtulurken, satış ortağı da satışına destek olduğu ürünün satışından gelir elde eder Müşterilerin de indirimli ürün ve kampanyalardan faydalandığını düşünürsek, affiliate marketing’in e-ticaret sektöründeki en karlı sistemlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Affiliate marketing nedir?
   Affiliate marketing sisteminin temeli komisyonculuğa dayanır. Komisyon, bilindiği gibi bir işte aracılık yapan kimseye verlen pay anlamına gelir. Komisyonculuğa dayanan affiliate marketing sisteminde bir e-ticaret sitesinin ürününün satışına destek olan kişi, o sitenin belirlediği komisyonu kazanmış olur. Böylece e-ticaret sitesi sahibi daha fazla müşteriye daha kolay bir şekilde ulaşarak sadece satış gerçekleştiğinde ödeme yapar, ürünlerin tanıtımını yapan yayıncılar ise e-ticaret sisteminin bir parçası olarak bu işten kazanç elde etmiş olur.



Affiliate marketing’in avantajları nedir?
   Affiliate marketing’in e-ticaret siteleri için en büyük avantajı bütçelerini esnek bir şekilde düzenleyebilmeleri ve ödemeleri baştan değil, ancak kendileri kazandığı zaman yapmalarıdır. E-ticaret siteleri yayıncı affiliate sitelerini genellikle affiliate reklam ağları kanalı ile seçer ve o sitelerin yaptıkları tanıtımlar satışa dönüşmediği sürece hiç bir ödeme yapmazlar.
    Ayrıca farklı kar marjlarına sahip ürünlere göre farklı komisyon oranları belirleme imkanına sahip oldukları için affiliate marketing e-ticaret siteleri için oldukça esnek bir tanıtım kanalıdır.

Affiliate marketing ne tür ürün satışına uygundur?
   Affiliate marketing de aklınıza gelebilecek hemen her türlü ürünün satışı gerçekleşebilir. Ev aletlerinden, uçak biletlerine, köpek mamasından bilgisayar yazılımlarına kadar binlerce farklı ürün hali hazırda bu yöntem ile satılıyor. Siz de e-ticaret sitenizdeki çeşitli ürünleri, karın bir kısmını ürünün tanıtımını yapacak yayıncı ile paylaşmak koşuluyla bu sistem üzerinden satabilirsiniz.

   İnternet milyonlarca müşteriye ulaşabileceğiniz son derece etkili bir kanal ve ürünlerinizi tanıtarak satışlarını gerçekleştirmek için de sayısız seçeneğe sahip. Affiliate marketing bunlar arasında e-ticaret siteleri için en karlı tanıtım yöntemlerinden biri. Affiliate marketing ve diğer tanıtım kanalları ile sitenize yönlendireceğiniz müşterilere satış yapabilmek için son derece bir gelişmiş altyapı olan Xticaret akıllı e-ticaret paketlerinden biri mutlaka size göre. Ücretsiz hesabınızı oluşturun ve sizin e-ticaret siteniz için en uygun olan pakete kendiniz karar verin…
   Yazımıza göz atıp bilgi sahibi olduktan sonra Goomass firmasının affialite marketing videosunu da izleyebilirsiniz. 
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese bol kazançlar diliyorum.

Google Plus'da Paylaş

Unknown

Güncel olaylar, faydalı bilgiler, dosya ve video paylaşımı yaptığımız sayfamızda siz okuyucularımızın yorumları, öneri ve paylaşımı bizler için çok önemlidir. Yorum ve önerileriniz için lütfen yazı altında bulunan Yorum Yap bölümünü yada iletişim sayfamızı kullanarak bize ulaşın.
    Google+ İle Yorum Yaz
    Facebook İle Yorum Yaz