YouTube Gelir Ortaklığı Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır ?

   İnternetten para kazanma yöntemleri ana başlığıyla ele aldığımız konumuza Youtube gelir ortaklığı yazımızla devam ediyoruz.

   Bir önceki yazımızda Affialite Marketing nedir E-ticarette nasıl kullanılır başlığıyla internetten para kazanmanın yollarından bir tanesini anlatmıştık. Bu yazımızda yine önemli bir gelir kaynağı olan Youtube gelir ortaklığı programını anlatacağız. 
   Hepimizin en büyük iletişim aracı artık internettir. İnternet üzerinde ise sosyal sermayeye yönelik hareketlilik kendisini daha çok sosyal paylaşım platformlarında göstermektedir. Bunlara en güzel örnek ise YouTube’dur. YouTube’da yapabileceğiniz çok fazla şey bulunmaktadır. Bunlar içerisinde; müzik paylaşımları, video paylaşımları ve yorumlar gibi birçok aktivite alanı mevcuttur. Kısacası YouTube bir çeşit eğlence platformudur. Ancak YouTube’da sadece eğlence amaçlı değildir. Bunların dışında YouTube üzerinden para kazanabilirsiniz. Şimdi gelin YouTube üzerinden nasıl kazanç elde edebileceğimizi inceleyelim.

1- Üye Olun.
   İlk olarak kendinize  YouTube’dan bir üyelik hesabı açmanız gerekecektir. YouTube’a üye olmak için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Çünkü üyelik ücretsizdir. Tanınmış biri olmayı YouTube platformunda amaç ediniyorsanız; tercih edilen veya göze çarpan bir kullanıcı adı seçmenizde fayda vardır.  Adınızı seçtikten sonra üyelik hesabınızı açarak müzik ya da video gibi paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Para kazanmak içinse öncelikli olarak kendi video portföyünüzü oluşturmanız gerekecektir. Bu yüzden bir süre paylaşım için uğraşmanız gereklidir.
2- Neyin “Geçer Akçe” olduğunu bilin.
   YouTube’da en çok izlenenleri ya da yorum yapılanları bilmeniz gerekecektir. Bunları bilmenin bir kaç yolu bulunmaktadır. Bu yollardan bir tanesi  YouTube’un anasayfasında kısacası işin vitrin kısmındaki videoları incelemeniz dir. Çünkü YouTube’un anasayfasında en fazla izlenen videolar yayınlanmaktadır. Bunlara örnek olarak; kişilerin sakar davranışlarını içeren videolar, dans edenlerin videoları, hayvanların davranışlarının yer aldığı videolar, müzik kabiliyeti olanların sunumlarının bulunduğu videolar, bebek videoları YouTube’da büyük ilgi toplamaktadır. Bu da YouTube üzerinden para kazanmak isteyen sizler için işinize başlangıçta bir fikirdir.
3- Temel video teknikleri öğrenin.
   YouTube’da en çok izlenenler arasında olmak istiyorsanız; kaliteli videolar ve müzikler paylaşmanız gerekmektedir. Bunun için de elbette kendiniz kameranızla video çekmek durumunda değilsiniz. Videoların kalitesini belirleyen videoların içeriğinden çok nasıl düzenlendiğidir. Bu sebeple de videoların düzenlenme biçimi oldukça önemlidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken sadece düzenlemeyi düzgün yaparak video içeriğini ya da ses kalitesini es geçmemektir. Video içeriği ile ses kalitesini iyi belirlemek için YouTube’un sayfasında bulunan önerileri takip edebilir ve videonuzu anasayfaya taşıyabilirsiniz.
4- Bir reklam programına üye olun.
   Öncelikle şunu bilmek gerekmektedir ki; YouTube’dan para kazanmanın bir tek yolu yoktur. Ancak YouTube’dan en fazla para kazanılan yöntem bir reklam programını çalıştırmak ve kullanmaktır. Bu reklam programları içerisinde de en popüler olanı Google Adsense’dir. Kısacası yapılan iş reklam alma ve yayınlama işidir. Bu programı kullanarak; videonun seyri içerisinde bir pop-up şeklinde açılacak reklam alabilirsiniz. Bu reklam metin ya da banner şeklinde olabilmektedir. Bu reklam programlarının birçoğu tık başına sizlere ödeme yapmaktadır. Dolayısıyla reklam programlarını kullanarak; reklam alabilir ve bu reklamlara her tıklandığında para kazanabilirsiniz.
5- YouTube Ortaklığı
   YouTube’da hesap açtıktan sonra hesabınıza yeterli miktarda video yüklediyseniz ve yine yeterli miktarda ziyaretçi sayısına ulaştıysanız YouTube sizlere ortaklık teklifi sunacaktır. Bu da bir nevi satış ortaklığıdır. Kısacası satış ortaklığından komisyon ücreti almak yerine reklam gelirlerinden pay alırsınız. Her tık sizin hesabınıza yatacak reklam payı demektir.
6- Sponsorluklar
   Reklam gelirlerinden yayınlamış olduğunuz her reklamın her bir tıklanmasında alacağınız payı arttırmak için; firmalar içerisinde daha fazla sponsor arayabilirsiniz. Sponsor bulabilmeniz için de çok fazla izlenme sayısına sahip bir video içeriğine sahip olmanız gerekiyor. Ancak daha fazla kazanç için bir reklam alanı ve çok çalışmaya ihtiyacınız var. Çünkü YouTube üzerinden para kazanılan tek yöntem reklam vermek değildir. Bu sebeple de diğer yöntemlerden daha fazla işleyen bir yöntem için daha çok çalışmanız gerekmektedir.
   Youtube Gelir Ortaklığı şartları ve detaylar için buraya tıklayın.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese bol kazançlar diliyorum.

Google Plus'da Paylaş

Unknown

Güncel olaylar, faydalı bilgiler, dosya ve video paylaşımı yaptığımız sayfamızda siz okuyucularımızın yorumları, öneri ve paylaşımı bizler için çok önemlidir. Yorum ve önerileriniz için lütfen yazı altında bulunan Yorum Yap bölümünü yada iletişim sayfamızı kullanarak bize ulaşın.
    Google+ İle Yorum Yaz
    Facebook İle Yorum Yaz

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.