Adtriplex Affiliate Network

İnternetten nasıl para kazanılır başlıklı yazımda yüzeysel olarak anlattığım konulardan sitemize yada blogumuza reklam alma konusunu detaylı bir şekilde anlatıyorum bu yazımda.

Kurulan sitelerin yada blogların yarısından çoğu reklam gelirleri elde etme amaçlı kurulur ve uygun Affiliate sistemine üye olmayan siteler çok fazla ayakta kalamazlar. Bu yazımızda sizlere ülkemizde aktif olarak hizmet veren Adtriplex Affiliate Network programı hakkında bilgiler aktaracağım.



Adtriplex Affiliate Network

   Adtriplex mayıs 2011 yılında kurulmuş merkezi İstanbul'da  olan bir affiliate network sistemidir. Uluslararası alanda edindiği tecrübeleri genç bir start-up'ta bir araya getirmiştir. Adil, şeffaf ve yüksek teknolojiye sahip bu sistem, kısa zamanda reklamverenleri ve yayıncıları bir araya getirmiş güvenini sağlamıştır.

Adtirplex'te reklam çeşitleri

   Sistemde 3 farklı reklam çeşiti vardır. Bunlar kayıt bazlı, komisyon bazlı ve tıklama bazlı reklamlardır. Sisteme üye olduktan sonra açılan kontrol panelinin sol tarafında program listesi bulunur. Program listesini açıp sisteme kayıtlı reklamverenleri incelersiniz. Reklamverenlerin kısa bilgilerinde ne tür affiliate sistemi olduğu bilgisine yer verilmiştir. Öncelikle ortaklık teklifi gönderir ve teklifin kabul edilmesini beklersiniz. Bu sırada sabırlı olmalısınız çünkü cevapların gelmesi bazen birkaç günü buluyor. Sizlere önerim sadece site/blog içeriğinize ve ulaştığınız kitleye uygun programlar seçmeniz. Uygun programı seçerseniz hem reklamverenin onayını alma ihtimaliniz yükselir, hemde yayınladığınız reklamdan gelir elde etme şansınız artar.

Şimdi reklam çeşitlerini kısaca açıklayayım;

   -Kayıt bazlı reklamlar; Örneğin program listesinde bir internet arkadaşlık sitesi gördünüz bu site kayıt bazlı reklam sitesidir ve sizin bağlantınızdan yönlendirilip siteye üye olan her kullanıcı için reklamverenin belirlediği ücret üzerinden komisyon alırsınız.

   -Komisyon bazlı reklamlar; Yine program listesinden bir alışveriş mağazası sitesi seçtiniz ve ortaklık başvurusunda bulundunuz. Başvurunuz kabul edildikten sonra yayınladığınız reklam aracılığıyla siteye ulaşıp ürün alan kişilerin yaptığı her alışverişten belirli bir yüzde alırsınız. Ödenen yüzdeler firmaya göre değişir ve ortalama %7 ile %15 arasındadır.

   -Tıklama bazlı reklamlar; Çok yoğun olmamakla birlikte programda tıklama bazlı reklam siteleride vardır. Ama bu programa kabul edilmek diğerlerine göre biraz zordur. Reklamveren tıklama başına 0.03 tl ödeme yapar ve tıklamalar kesinlikle sahte yada yönlendirici,aldatıcı olmamalıdır. Bu yüzden tıklama bazlı reklamverenler ile çok fazla zamanınızı harcamamanızı öneririm.

Adtriplex Affiliate Network Kontrol Paneli Görüntüsü


Sistem nasıl işler ?

   Adtriplex Affiliate Network'e üye olduktan sonra program listesinden programları incelersiniz ve sitenize en uygun programa ortaklık başvurusu yaparsınız. Başvuru cevabınız geldikten sonra banner kodlarını alıp sitenizin daha önce belirlediğiniz reklam bölümlerinde yayınlarsınız.
Yayınladığınız reklamların tıklanma sayıları yapılan satışlar ve ödeme bilgileri programın standart raporlar bölümünde detaylı olarak listelenir ve şeffaf bir şekilde takip etmeniz sağlanır. Kazancınız 50 tl ve üzeri olduğu zaman banka hesabınıza reklam gelirinizi aktarabilirsiniz.

   Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese bol kazançlar diliyorum.
Google Plus'da Paylaş

Unknown

Güncel olaylar, faydalı bilgiler, dosya ve video paylaşımı yaptığımız sayfamızda siz okuyucularımızın yorumları, öneri ve paylaşımı bizler için çok önemlidir. Yorum ve önerileriniz için lütfen yazı altında bulunan Yorum Yap bölümünü yada iletişim sayfamızı kullanarak bize ulaşın.
    Google+ İle Yorum Yaz
    Facebook İle Yorum Yaz

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.