Kayıp Android Telefonunuzun Yerini Google'a Sorabilirsiniz

Telefonunuz kayboldu ve bulamıyorsunuz. Çalınması dışında bulabileceğiniz bir yöntem bir arkadaşınızın telefonu ile yada diğer telefonunuz ile kaybettiğiniz telefonunuzu aramak olurdu. Ama artık durum biraz değişiyor. Eğer bir android işlemci telefona sahipseniz arayıp bulmak işini Google üstleniyor.

Google, aradığınız birçok şey gibi gibi telefonunuzun yerini de bulmanıza yardımcı olmak istiyor. Bu amaçla geliştirilen Find My Phone yani telefonumu bul özelliği, Google arama sonuçlarına entegre edilerek kullanıcılara pratik bir çözüm sunuyor.
Şirket tarafından dün yapılan açıklamayla duyurulan yenilik, Android telefonunu nereye bıraktığını bir türlü hatırlayamayan kullanıcıların, telefonlarının yerini doğrudan Google'a sormasını sağlıyor. Bu durumda yapmak gereken Google arama kutusuna "Find my phone" yazmak ve sonucun Google Haritalar üzerinde açılmasını beklemek.
Google'ın Find My Phone özelliğini kullanabilmek için telefonunuzda Android'in son sürümü olduğundan emin olmanız ve elbette Google uygulamasını da telefonunuza indirmiş olmanız gerekiyor. Telefonunuzdaki uygulamada ve masaüstünden giriş yaptığınız Google hesaplarınızın da aynı olması şart. Bu durumda telefonunuzu Google'ladığınızda dilerseniz çağrı da bırakabiliyorsunuz. Find My Phone özelliği yalnızca masaüstünde kullanılıyor

Google'ın halihazırda Android Device Manager ile sunduğu özelliğe bu tip bir kısa yol oluşturması kullanıcıların işine yarayabilir. iOS kullanıcıları ise halihazırda Find My iPhone uygulamasıyla telefonlarının yerini tespit edebiliyor.
Google Plus'da Paylaş

Unknown

Güncel olaylar, faydalı bilgiler, dosya ve video paylaşımı yaptığımız sayfamızda siz okuyucularımızın yorumları, öneri ve paylaşımı bizler için çok önemlidir. Yorum ve önerileriniz için lütfen yazı altında bulunan Yorum Yap bölümünü yada iletişim sayfamızı kullanarak bize ulaşın.
    Google+ İle Yorum Yaz
    Facebook İle Yorum Yaz

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.